گروه مهندسی کویر

دانشمند جوان علوم زمین گفت: با صرفه جویی در اینترنت به صرفه جویی در آب کمک کنید.

دکتر کاوه مدنی، استاد ایرانی مدیریت محیط زیست امپریال کالج لندن که رهبری یک گروه تحقیقاتی را کمتر دانلود کنید تا در آب صرفه جویی شوددر زمینه اثرات مراکز داده و سرورهای اینترنتی بر منابع آبی به عهده داشته است در گفتگو با مهر گفت: مراکز و سرورهای داده و همچنین بانکهای اطلاعاتی عمده دنیا نه تنها از آب برای خنک کردن استفاده می کنند، بلکه با توجه به مصرف مقادیر عظیم انرژی فشار مضاعفی بر منابع آبی وارد می کنند. با توجه به مصرف چرخ دنده ای آب و انرژی، مصرف بیشتر انرژی به معنای مصرف بیشتر آب است.

 وی افزود: در حال حاضر دنیا با کمبود آب روبرو است و برای تأمین نیاز جمعیت رو به افزایش نیاز به افزایش ۶۰درصدی منابع آب در دسترس دارد. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده روزافزون کاربران اینترنتی از سرورها و مراکز داده انتظار می رود که این بخش به زودی تبدیل به یک مصرف کننده عمده انرژی و آب بدل شود. این بخش به زودی گوی سبقت در تولید گازهای گلخانه ای را از صنعت هوانوردی خواهد ربود اما تا به حال کمتر کسی از اثرات چشمگیر این بخش بر منابع آبی خبر داشت. این تحقیق زنگ خطری برای تأمین کنندگان پایگاه های اطلاعتی و سرورهای داده است که در حال حاضر بیشتر در کشورهای توسعه یافته مستقر هستند.

ادامه مطلب: برای صرفه جویی آب کمتر دانلود کنید

ترکیه، سوریه و عراق ذینفعان عمده‌ی حوزه‌ی آبریز رودخانه‌های دجله و فرات هستند اما به غیر این سه کشور ایران نیز در این حوزه آبریز تاثیرگذار است. 90 درصد آبدهی سالانه فرات از خاک ترکیه و 10 درصد از خاک سوریه سرچشمه می‌گیرد. در مورد رودخانه دجله نیز ترکیه 40 درصد، عراق 50 درصد و ایران 10 درصد از حجم سالیانه آب جاری در این رودخانه را تامین می‌کنند. همچنین ایران آب قابل توجهی را از طریق رودخانه‌های کارون و دیاله به شط‌العرب (اروند) انتقال می‌دهد.

ادامه مطلب: تاثیر سدسازی‌های ایران بر عراق

چند سالی می‌شود، دشت‌های ایران یکی پس از دیگری فرو می‌روند؛ نشستی چند سانتی‌متری دارند یا فرونشستی چند متری.

 سالانه در تهران زمین ٩٠ برابر شرایط بحرانی نشست می‌کند و ترک منازل مسکونی در مناطق جنوبی پایتخت گویای خطری است که با پشت سر گذاشتن دشت‌های کشور، خود را به نزدیکی شهرها و روستاها رسانده. خطر به‌حدی نزدیک شده که با فرونشست‌های زمین و ناایمن شدن ساختمان‌های مسکونی، خسارت یک زلزله ٥ ریشتری، برابر با زلزله‌ای با قدرت ٧. ٥ ریشتر خواهد بود. 

ادامه مطلب: آسیب های برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی

مری شین Marishane یک دانشجوی ۲۲ ساله در دانشگاه کیپ تاون است. او با الهام گرفتن از دوست تنبل خود که همیشه با حمام کردن مشکل داشت و یک تحقیق چند ماهه در اینترنت توانست آب را از فرمول حمام کردن بیرون درآورد! این دانشجو نوعی ژل اختراع کرده که DryBath نام دارد و همان کار صابون و آب را می کند.

این اختراع که موفق به کسب جایزه جهانی دانشجویان کارآفرین سال ۲۰۱۱ شد، می تواند در بسیاری از کشورهای آفریقایی و جاهایی که دسترسی کمتری به آب وجود دارد مورد استفاده قرار گیرد. 

ادامه مطلب: حمام بدون آب

 دپارتمان آب و انرژی لس آنجلس طی هفته گذشته از سیستم جدیدی برای حفاظت از کمیت و کیفیت آب شهری پرده برداشت و این سیستم جدید چیزی نیست جز هزاران توپ مشکی رنگ که قرار است روی سطح مخازن آب غوطه ور شده و مانع تبخیر آب شوند.

در آخرین مرحله،20 هزار توپ مشکی رنگ دیگر، که هر کدام ابعادی در حدود یک گریپ فروت دارند به درون مخزن آبی در سیلمار کالیفرنیا ریخته شدند تا سطح مخزن 12 میلیارد لیتری به طور کامل توسط 96 میلیون توپ مشکی رنگ پر شود.

ادامه مطلب: نبرد با خشکسالی با توپ

ما 7 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

اینستاگرام گروه مهندسی کویر

کانال تلگرام گروه مهندسی کویر