گروه مهندسی کویر

بيو راکتور غشايي | Membrane Bio Reactor

راکتورهاي بيولوژيکي MBR که از يک راکتور بيولوژيکي (بيوراکتور) با بيومس معلق و ممبرانهاي ميکروفيلتراسيون با قطر‌ منافذ 0.08-0.04 ميکرون جهت جداسازي جامدات تشکيل شده اند داراي کاربردهاي زيادي در تصفيه فاضلاب هستند. سيستم‌هاي MBR ممکن است با بيوراکتورهاي داراي بيومس معلق هوازي يا بي‌هوازي استفاده شوند. سيستم‌هاي ممبران مي توانند فاضلاب خروجي را به کيفيت فاضلاب خروجي حاصل از ترکيب ته نشيني ثانويه و ميکروفيلتراسيون برسانند. MBR براي تصفيه فاضلاب‌هاي بهداشتي و صنعتي و استفاده مجدد از پساب کاربرد دارد.

در واقع سيستمهاي MBR عمليات ميکروفيلتراسيون و تصفيه بيولوژيکي را در يک واحد فرآيندي انجام مي دهند. بنابراين به عنوان يک واحد کمکي براي ته نشيني ثانويه و فيلتراسيون هستند و يا کلاً نياز به اين واحدها را برطرف مي نمايند. توانايي حذف ته نشيني ثانويه و عملکرد در غلظت MLSS  بالاتر مزاياي زير را به همراه دارد:

  1. بارگذاري حجمي بالاتر و بنابراين زمان ماند هيدروليکي کوتاهتري مي تواند اعمال گردد.
  2. زمان ماند سلولي (SRT) بالاتري با کاهش توليد لجن رخ مي دهد.
  3. امکان نيتريفيکاسيون – دي نيتريکاسيون همزمان در طرح‌هاي با SRT بالا
  4. جريان خروجي با کيفيت بالا در پارامترهاي کدورت، باکتري، TSS و BOD
  5. فضاي کمتري براي تصفيه فاضلاب مورد نياز است.

از معایب MBR شاید بتوان هزينه سرمايه گذاري اولیه بیشتر از فرآیندهای متعارف و تعویض ممبرانها را نام برد.

 سيستم‌هاي MBR دو شکل کلي دارند: 

  1. ممبران در داخل بايوراکتور غوطه ور است
  2. ممبران خارج از بايوراکتور قرار مي گيرد.

در  MBR نوع اول، ممبران ميکروفيلتراسيون مستقيماً درون راکتور لجن فعال قرار دارد. مدول‌هاي ممبران شامل ممبران‌ها، ساپورت آنها، اتصالات ورودي و خروجي خوراک و يک ساپورت اصلي مي باشد. ممبران‌ها در معرض يک خلاء (کمتر از 50 کيلو پاسکال) قرار مي گيرند که آب صاف را از درون ممبران‌ها بيرون مي کشد در حاليکه جامدات در راکتور باقي مي مانند. براي حفظ TSS درون راکتور و براي تميز نگه داشتن سطح خارجي ممبران‌ها، هواي فشرده در پايه مدول ممبران توزيع مي شود، همانطور که حباب‌هاي هوا به سطح حرکت مي‌کنند، شستشوي سطوح ممبران رخ مي دهد، هوا همچنين اکسيژن کافي را براي تامين شرايط هوازي تامين مي‌کند.

در MBR نوع دوم،  لجن فعال از بيوراکتور به ممبران پمپ مي‌شود و مواد جامد درون ممبران باقي مانده و فاضلاب صاف خارج مي شود. نيروي محرک فشاري است که بوسيله سرعت بالا درون ممبران ايجاد مي‌شود. جامدات باقيمانده در ممبران مجدد به راکتور لجن فعال برگردانده مي‌شوند. ممبرانها براي جدا شدن جامدها بطور پريوديک Back wash شده و به صورت شيميايي براي جلوگيري از افت فشار تميز مي شوند.

با جايگزين کردن اين نوع جداسازي بجاي ته‌نشيني ثانويه، ممبران مشکلات تورم لجن و ديگر مشکلات مربوط به ته‌نشين‌هاي ثقلي را بر طرف مي‌کنند. سيستم‌هاي  MBR مي‌توانند در MLSS بسيار بالاتر از راکتورهاي لجن فعال (8000-12000) ميليگرم در ليتر عمل کنند.

فلاکس ممبران که سرعت حجم يا جرم جريان عبوري از سطح ممبران(ليتر بر متر مربع در ساعت) است يک فاکتور مهم در طراحي است که بر اقتصاد طراحي نيز بسيار تاثير گذار است. فلاکس‌هاي کمتر، منجر به غلظت‌هاي بالاتر MLSS مي شود.

برای محاسبه، طراحی، مشاوره، ساخت و سفارش پکیج تصفیه فاضلاب MBR با ما تماس بگیرید.

ما 5 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

اینستاگرام گروه مهندسی کویر

کانال تلگرام گروه مهندسی کویر

مشکلات فاضلاب را به ما بسپارید 

فاضلاب تصفیه نشده حاوی مقدار زیادی مواد آلی، میکروارگانیسمهای بیماری زا، ترکیبات سمی و مواد مغذی است. از این رو فاضلاب مخاطرات بهداشتی و پیامدهای مخرب زیست محیطی را به دنبال دارد و باید فوراً از منابع تولید جمع آوری و قبل از دفع نهایی به شکل مناسب تصفیه شود. از طرفی کمبود آب و اهمیت تأمین آب مورد نیاز صنایع و کشاورزی، موجب شده بازیابی پساب تصفیه شده از فاضلابهای شهری و صنعتی با کیفیت مناسب و مورد نیاز، اهمیت زیادی پیدا کند.
کیفیت طراحی، بهینه سازی انرژی، مناسب و به روز بودن طرحهای تصفیه فاضلاب، اقتصادی بودن طرحها و کیفیت بالای پساب تصفیه شده از جمله نکات مورد توجه این گروه مهندسی در طرحهای فاضلابی می باشد. 
    
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13